Even voorstellen

Even voorstellen

Wij zijn Jan en Liselotte, vader en dochter. In 2005 zijn wij samen naar Amerika vertrokken voor een opleiding tot hoefsmid. Eenmaal weer thuis met ons diploma op zak zijn wij ons bedrijf gestart.

 

Liselotte

Al van kleins af aan heb ik de wens gehad om met dieren, en dan in het bijzonder paarden, te kunnen werken. De kans om een hoefsmid opleiding te volgen in Amerika heb ik dan ook met beide handen aangegrepen.

Eenmaal thuis ben ik, naast het werken als hoefsmid, de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde gaan volgen. In 2011 ben ik afgestudeerd als Natuurgeneeskundig therapeut voor dieren.

In 2015 heb ik de opleiding “Natural Balance Trimming” met succes afgerond.

Het geeft mij veel voldoening iets goeds te kunnen doen voor het welzijn van paarden en ik hoop dat ik dit werk nog lang met veel plezier mag blijven doen!

 


Jan

 

Na 12 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt als docent (metaal)techniek was ik toe aan iets totaal anders.

Door mijn dochter kwam ik in aanraking met paarden. De hoefsmid bezig zien bij haar paard wekte mijn interesse in dit vak. Samen de opleiding volgen in Amerika was een hele mooie ervaring.

Het echte smeedwerk heb ik altijd erg mooi gevonden aan dit vak, maar ook de vrijheid en de voldoening van het geleverde werk.